Zahtevne razmere na rallyju v Labotski dolini, kjer so se v petek in soboto za čim boljše uvrstitve borili tekmovalci iz sedmih držav, so postregle z zanimivim rallyjem, ki je v preteklosti že štel tudi za slovensko prvenstvo. A tudi v zadnjih letih se nanj vseeno še vedno poda kakšna izmed slovenskih posadk, ki rally izkoristi kot pripravo za začetek domače sezone. Tako sta se na rally letos podala tudi Rok Turk in Blanka Kacin s Hyundaijem i20 R5, za katerega skrbi ekipa Friulmotor, ter se pogumno spopadla s hitrostnimi preizkušnjami.

V petek je posadke pričakalo deževno in hladno vreme, začetek rallyja pa vsekakor ni potekal po Rokovih željah: “Štartali smo pogumno, a se nam petkov del enostavno ni izšel kot smo načrtovali. Tudi takšne dnevi so del dirkanja.” Sobotno nadaljevanje je, vsaj kar se tiče vremena, minilo malce bolje, saj je dež ponehal, na nekaterih delih pa je dirkačem hitro vožnjo oteževala megla, ki se je spustila nad hitrostne preizkušnje. Na nekaterih odsekih je bilo resnično tako megleno, da je bila vidljivost le slabih nekaj metrov. V takšni pogojih do izraza pride poznavanje hitrostnih preizkušenj in predvsem dobri zapiski ter zaupanje v sovoznika. “Za sobotni del smo naredili nekatere spremembe pri nastavitvah na dirkalniku, kar se nam je obrestovalo. Z Blanko sva napredovala iz hitrostne preizkušnje v preizkušnjo in se proti koncu rallyja vedno bolj bližala želenim časom. Vsekakor je bil to en izmed težjih rallyjev v zadnjem času, tako da nas zdaj čaka analiza vsega, kar smo med dirko naredili na dirkalniku, da bomo lahko uspešno izkoristili nove izkušnje in znanje o novem dirkalniku na naslednjem rallyju.” je Rok strnil svoje vtise na cilju 177 kilometrov hitrostnih preizkušenj dolgega rallyja.

Ekipa Hyundai Slovenija s podporo Hyundai Motorsport Customer Racinga je tako na Lavanttal rallyju osvojila 6. mesto v skupni razvrstitvi, v Mitropa rally pokalu pa so se uvrstili na zmagovalne stopničke, saj sta Rok in Blanka v cilju osvojila 2. mesto. Naslednja preizkušnja ekipo čaka že konec meseca, ko bo zadnji vikend v aprilu na sporedu prva letošnja dirka za slovensko državno prvenstvo, rally Vipavska dolina.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here