“Vsi ljubitelji vonja po gorivu! Verjetno ste se spraševali ali bomo letos izvedli 35. rally Velenje, nestrpno pričakovali novice … Z veseljem vam sporočamo, da rally bo, in sicer, 11. julija 2020 – z dvema različnima hitrostnima preizkušnjama. Vabljeni k sodelovanju, da izvedemo prvi slovenski rally v letu 2020 in popeljemo avtošport na stara pota.”

S tem zapisom so danes v AMTK Velenje pospremili odločitev, da se bo letos v Velenju vendarle dirkalo. Odločitve so se razveselile tudi posadke slovenskega državnega prvenstva, za katere bo to – pa čeprav šele julija – prvi tekmovalni preizkus v letošnji sezoni.

Letošnji rally Velenje bo seveda potekal v skrajšani izvedbi. Organizator bo pripravil dve različni hitrostni preizkušnji, ki se bosta vozili po trikrat. Tekmovalce torej čaka 6 HP v skupni dolžini 77,7 kilometra.

Administrativni del rallyja Velenje 2020 se bo pričel že v petek, 10. julija, dan zatem, v soboto, pa bo na sporedu tekmovalni del. Prva hitrostna preizkušnja Skorno bo na sporedu ob 10.24. Poleg HP Skorno bo na sporedu še HP Zavodnje. Rally se bo končal popoldnem, že pred 17. uro.

Prireditev bo torek “sprinterska”, a to nikakor ne okrne navdušenja pred pričetkom letošnje tekmovalne sezone, ki smo jo vsi skupaj tako dolgo čakali. Ekipa Avtoportret.si želi organizatorju veliko sreče in uspeha pri izvedbi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here