Po enoletnem premoru se je na slovensko dirkaško sceno vrnil vipavski reli voznik Rok Jerkič s svojim dirkalnikom MG ZR 105 in novim sovoznikom Markom Stoparjem.

Prva dirka sezone se je marca odvijala v hrvaškem Kumrovcu, kjer sta bila prehitra za vso konkurenco. V Diviziji I sta osvojila 1. mesto, v skupni razvrstitvi pa 10. mesto. Ker je dirkanje šport, ki zahteva ogromne denarne vložke, je bila ekipa prav zaradi pomanjkanja finančnih sredstev primorana izpustiti celotno lansko sezono:

»Zelo sem vesel, da sem se po dolgem enoletnem premoru vrnil v svoj dirkalnik in že na prvi dirki sezone uspel prikazati odlične vožnje ter doseči vrhunski rezultat. Lansko leto sem trdo delal in se fizično pripravljal ter ob veliki želji ponovno uspel sesti za volan. Brez podpore sponzorjev, prijateljev in glavnega mehanika, očeta Egona, ki je pripravil vrhunski dirkalnik, mi to zagotovo ne bi uspelo.«

Po Kumrovcu se je ekipa udeležila dirke na domačem prizorišču, reliju v Vipavski dolini. Rok in Marko sta po napornih dveh dnevih, v težkih in nepredvidljivih vremenskih razmerah zopet pometla z vso konkurenco in slavila zmago v Diviziji I:

»Nepopisni občutki te prevevajo, ko se spustiš po brzincu Velike Žablje. Domača dirka, nora atmosfera, več tisoč glava množica … Zelo sem vesel, da nama je uspelo priti v cilj in zmagati, saj je bila želja neizmerna. Tukaj sem namreč vedno imel tehnične težave in relija v Ajdovščini prej še nikoli nisem zaključil.«

Ekipa ni imela časa za počitek, saj se je naslednji vikend že odpravila na novo dirko, tokrat v Opatijo. Tudi tukaj se je posadki Jerkič-Stopar vse izšlo po načrtu in še tretjič v tej sezoni je stopila na najvišjo stopničko v svoji kategoriji.

Rok in Marko si želita odpeljati vse dirke slovenskega državnega prvenstva in kakšno dirko tudi na področju bivše Jugoslavije:

»Letošnji plan je odpeljati kar največ dirk in se preizkusiti tudi na področju Balkana, kjer sem v preteklosti že odpeljal dve dirki v Srbiji. Reli je moja velika strast že od malih nog, saj sem za volan prvič sedel že pri rosnih sedmih letih. V dirkalniku neizmerno uživam in upam, da bova s sovoznikom uspela odpeljati dobro sezono in nanizati čim boljše rezultate, ki so odraz trdega dela in zahtevajo veliko odrekanj«, je povedal Rok Jerkič in zaključil, da že komaj čaka naslednjo reli preizkušnjo, ki bo v Velenju konec maja.


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here