AMD Gorica predstavlja več kot 100 posadk na letošnjem 8. MAHLE reliju v Novi Gorici. V konkurenci 13 dirkalnikov R5 in tudi več mednarodno znanih imen. Številka ena za ruskega asa Nikolaya Gryazina (škoda fabia R5), v trasi relija največja novost superspecial po ulicah Nove Gorice.

Le še nekaj dni nas loči do 8. MAHLE relija v Novi Gorici, ki bo še enkrat več nadaljeval tradicijo odmevnih avtomobilskih dirk na Goriškem. Reli bo spet del FIA evropskega pokala in pokala Mitropa, prav tako pa tudi slovenskega državnega prrvenstva. To je reli z najvišjim mednarodnim statusom v Sloveniji, zato bo tudi privabil številna odmevna tuja imena in domačim voznikom dal priložnost za dokazovanje v močni mednarodni konkurenci.

Organizatorji iz vrst AMD Gorica so prejeli več kot 100 prijav. Med njimi je prvo ime Rus Nikolay Gryazin (VW polo R5), predlanski zmagovalec novogoriškega relija in eden najhitrejših voznikov relija v Evropi. Komaj 21-letni Rus je po lanski sezoni v evropskem prvenstvu letos stopil še stopničko višje. V svetovnem prvenstvu razreda WRC 2 (dirkalniki razreda R5) je letos že dvakrat zmagal. V Novi Gorici bo sicer prvič vozil Volkswagnov dirkalnik, zato bo njegov nastop namenjen predvsem testiranju. Predlani je na reliju dobil čisto vse hitrostne preizkušnje, kako bo letos?

CELOTNA LISTA PRIJAV

Prva slovenska izzivalca Gryazina bosta aktualni prvak Rok Turk (hyundai i20 R5) in njegov glavni domači tekmec Boštjan Avbelj (škoda fabia R5). Iz vidika poznavanja cest in odlične pripravljenosti – Turk je nedavno vozil v sklopu relija Alpi Orientali v Italiji – bo skupno zmago napadal predvsem Turk.

V konkurenci je sicer prijavljenih 13 dirkalnikov razreda R5. Gryazinu bo pripadla številka 1, sledijo lanski zmagovalec Ondrej Bisaha (ford fiesta R5), Rok Turk (hyundai i20 R5), Madžari Ferenc Kiss (škoda fabia R5), Krisztian Hideg (škoda fabia R5) in Gergerly Fogasy (ford fiesta R5), Nemec Hermann Gassner jr. (hyundai i20 R5), Hrvat Viliam Prodan (škoda fabia R5), Boštjan Avbelj (škoda fabia R5) in ostali.

Zelo močna konkurenca bo med dirkalniki z dvokolesnim pogonom. V slovenskem državnem prvenstvu divizije II prvo mesto brani aktualni prvak Tim Novak (opel adam R2), med najresnejšimi tekmeci bosta Aleks Humar in Denis Radstrom (oba ford fiesta R2T). Radstrom je lanski svetovni mladinski podprvak v reliju, ki tudi letos nastopa v tej konkurenci. V Novo Gorico prihaja še en tekmovalec mladinskega svetovnega prvenstva in sicer Enrico Oldrati (ford fiesta R2T).

Trasa relija bo zelo podobna lanski. Glavna novost bo atraktivni superspecial po ulicah Nove Gorice po koncu prvega tekmovalnega dneva. Na sporedu bo sicer 13 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 151 kilometrov. Najdaljša med njimi bo spet preizkušnja Lig v dolžini 22 kilometrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here