Vroč reli Velenje ni prinesel presenečenja na vrhu, saj je Rok Turk suvereno zmagal. V drugi diviziji pa je bilo vsaj na uvodnih hitrostnih preizkušnjah veliko bolj izenačeno.

Aktualnega prvaka Jana Medveda se med “dvopogonci” – podobno kot lani na začetku 
sezone drži obilica smole. Po tem, ko sta s sovoznikom Izidorjem Šavljem na prvi hitrostni preizkušnji prvega letošnjega relija ostala brez turbine, sta tokrat na drugem “brzincu” drugega relija ostala brez gume. Prebita guma na Zavodnjah je pomenila več kot tri minute zaostanka, ki ga na kratkem reliju z le devetimi “brzinci” in dobrimi sto kilometri dolžine, ni bilo mogoče nadoknaditi. Končala sta kot četrta v svojem razredu in tretja v prvenstvu.

“Najprej sem mislil, da bom lahko do cilja hitrostne preizkušnje odpeljal po prazni gumi, a jo je kmalu povsem uničilo, tako da sva morala ustaviti in jo zamenjati. V tolažbo mi je lahko to, da je letošni začetek sezone, vsaj kar se točk v prvenstvu tiče, vseeno boljši od lanskega, ko sem sezono na koncu vendar kronal z naslovom prvaka v drugi diviziji. Upam, da sem s smolo za letos zaključil in bom lahko reli Železniki odpeljal kot znam,” je v cilju povedal razočaran Jan Medved.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here