Prvi dan relija Poreč je že na uvodnih dveh hitrostnih preizkušnjah pokazal, da bo dirka kot običajno težka predvsem zaradi popeskanega cestišča na marsikje že tako drsečem asfaltu. Med slovenskimi posadkami v absolutni razvrstitvi po današnjem uvodu pričakovano vodi Rok Turk, v najbolj izenačeni in zato tudi razburljivi drugi diviziji pa bo boj kot kaže še zelo izenačen in napet.

Jan Medved je s sovoznikom Izidorjem Šavljem v Poreč prišel v odlični formi po drugem mestu v svojem razredu na minulem reliju Nova Gorica (in kar tretjem v absolutni konkurenci državnega prvenstva), a imel na krožni prvi hitrostni preizkušnji smolo, da je ujel počasnejšega tekmeca in v prahu za njim izgubil veliko dragocenega časa. Tako je dan zaključil na petem mestu v razredu, a skupaj s tremi konkurenti 
pred njim je v časovni razliki le petih sekund, tako da se jutri obeta razburljiva borba.

“Kljub smoli sem zadovoljen s svojim občutkom v avtomobilu, nastavitvami in sovoznikom, tako da današnji hitrostni preizkušnji štejem bolj kot ogrevanje za dolg jutrišnji dirkaški dan. Jutri nas namreč čaka še osem “brzincev” in verjamem, da lahko odpeljem hitreje kot danes,” je v cilju povedal Jan Medved.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here