Uvodna letošnja preizkušnja državnega prvenstva v rallyju s središčem v Ajdovščini je postregla z zanimivim dogajanjem in z zmago lanskoletnih zmagovalcev, ki tudi branita naslov državnih prvakov.

Rok Turk in Blanka Kacin sta bila s Hyundaijem i20 R5 najhitrejša na kar osmih od desetih hitrostnih preizkušenj, a pot do zmage še zdaleč ni bila enostavna. Že tako drseče ceste v Vipavski dolini in po okoliških hribih je dodatno začinil še dež, številni gledalci pa so lahko uživali v predstavah najboljših slovenskih voznikov rallyja.

Po petkovem super specialu, ki je potekal po mestnih ulicah Ajdovščine, so se v soboto posadke v soboto zjutraj najprej podale na hitrostno preizkušnjo Predmeja, katera je na začetku speljana skozi kamnite tunele Trnovskega gozda, nato pa se proti Colu cesta odpre. “Vsekakor je to ena izmed meni najljubših hitrostnih preizkušenj, saj dirkaču po začetnem bolj zaprtem delu nato postreže s tekočimi in hitrimi odseki vse do cilja.” je bil pred sobotnim delom dobro razpoložen Rok. In to se je tudi poznalo na času, saj sta si z Blanko na prvih treh dopoldanskih hitrostnih preizkušnjah nabrala kar 52 sekund prednosti pred tekmeci. A nato je sledila hitrostna preizkušnja Bela, kjer je predrta sprednja desna guma poskrbela, da je vsa prednost skopnela. Tako sta se Rok in Blanka v popoldanski del podala z zaostankom 1,8 sekunde za vodilno pozicijo. In odločena, da si priborita vodstvo nazaj.

Takoj na prvem prehodu čez hitrostno preizkušnjo Žablje sta napadla na vso moč in postavila odličen čas, navdušeni pa so bili tudi številni gledalci na znamenitih serpentinah tik pred ciljem. “Že takoj, ko sem v cilju videl najin čas, sem glede na lanskoletni dosežek vedel, da sva hitrostno preizkušnjo odlično odpeljala!” V napetem dvoboju za vodilno pozicijo je nato Rokov najbližji konkurent napravil napako, a sta z Blanko nadaljevala s hitro vožnjo in zmagala še vse preostale hitrostne preizkušnje do cilja. Skupaj z ekipo Friulmotor, ki skrbi za Hyundaijev dirkalnik razreda R5, se je posadka Hyundai Slovenija tako lahko veselila nove zmage. Dvojne, saj sta obe posadki ekipe Hyundai Slovenija zasedli prvi dve mesti na zmagovalnih stopničkah. Na cilju prvega letošnjega rallyja Rok seveda ni skrival zadovoljstva: “Resnično sem vesel, za nami je odlična dirka! Danes je bilo poleg vsega še izredno zahtevno tudi zaradi vremenskih razmer, ki so se spreminjale iz minute v minuto. A že od štarta sva z Blanko imela v mislih samo eno, rally sva odpeljala kot znava in rezultat je tukaj! Nova zmaga in nov uspeh!”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here