Za udeležbo na eni izmed najbolj slovitih gorskohitrostnih dirk na svetu se Alpine in Signatech pripravljata že dlje časa. Končni izziv jih čaka 25. junija.

Najbolj ekstremen A110

Razvit z mislijo na zahtevne ovinke 19,93 km dolge “dirke k oblakom” je dirkalnik Alpine A110 Pikes Peak opremljen s primerno tehniko in aerodinamičnimi dodatki, ki bodo zagotovili dovolj potiska k tlem na vseh 156 ovinkih zahtevne dirke.

Dodatno hlajen motor zmore skoraj 500 konjskih moči oziroma 370 kW. Že tako lahko vozilo so z dodatnim trudom uspeli na tehtnici premakniti k zgolj 950 kilogramom. 

Razvojniki so ob vseh predelavah poskrbeli, da je Alpine A110 Pikes Peak skladen s kategorijo “Time Attack 1”, kar je opazno tudi prek dela v obliki plavuti morskega psa na zadnjem steklu, ki v stilu dirk Le-Mans prereže zadnji spojler.

Tudi luči so dobile agresivnejšo podobo. Namesto značilnih krogov sprednji del vozila zdaj prerežeta svetlobni črti. Svetlobna telesa na zadku so preuredili v tri vertikalne segmente, s čimer so se poklonili dirki 24 ur Le Mansa.

Voznik, ki bo upravljal dirkalnik, bo Raphaël Astier, ki bo vozilo v končni različici preizkusil v prihodnjih dneh. Kot zmagovalec pokala FIA R-GT 2022 z vozilom A110 Rally bo Raphaël Astier prve preizkuse novega dirkalnika izvedel v francoskem Val Thorensu. Nato bo skupaj z ekipo odletel v Colorado Springs, kjer se bodo začele zadnje priprave za 25. junij 2023.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here