S koncem julija so se zaključile kvalifikacije v pokalnem prvenstvu v krožno hitrostnih dirkah AŠ 2005, ki temelji na priljubljeni igri Gran Turismo Sport. Najhitrejši čas je postavil Uroš Rašič.

V polfinale se je uvrstilo 28 voznikov. Z dirkalnikom Aston Martin V12 Vantage GT3 so morali v času kvalifikacij doseči najboljši čas na virtualnem dirkališču Red Bull Ring. Tekmovalna proga deluje na papirju preprosta, a je tehnično zelo zahtevna in tako v resničnem svetu zahteva popolno zbranost voznika, kot tudi v sami igri.

Uroš Rašič, ki nastopa pod vzdevkom MnT_NissmanR32 je s časom 1:29,880 dokazal, da se na omenjeni stezi počuti najbolj domače. Postavil je najhitrejši čas pred Klemnom Jugom (1:30,010). Da bodo polfinalne in finalne dirke polne akcije priča dejstvo, da je najhitrejših 12 voznikov izjemno skupaj z doseženimi časi, saj jih loči manj kot sekunda na krog. Med tekmovalci najdemo tudi mlade voznike, ki jih poznamo iz Lema Racing Renault Twingo Cupa, npr. Nika Štefančiča in Marka Škulja – postavila sta 11., oziroma 15. čas.

Polfinale lahko pričakujemo v septembru. Najboljših 12 se bo udarilo na štirih finalnih dirkah, ki se bodo odvile med 24. oktobrom in 22. novembrom 2020. Prav vse dirke bo mogoče spremljati v živo preko YouTube kanala tehničnega partnerja Playgame.si, ki ga upravlja Damjan Šimenc. Skupni zmagovalec pokalnega prvenstva bo zastopal Zvezo za avto šport – AŠ 2005 na tekmovanju FIA Motorsport Games v razredu Digital, ki bo v Marseillu in Paul Ricardu oktobra 2021.

Dirkaška igra Gran Turismo Sport je sicer ena najuspešnejših dirkalnih iger na svetu zadnjih 23 let, odkar je bila na trg poslana prva izvedba in se lahko zadnjo aktualno verzijo igra na konzoli PS4. V zadnji izvedbi je bila prodana v preko 8 milijonih izvodov. Vsebuje preko 80 različnih dirkališč in vključuje 325 različnih avtomobilov. Zaradi izjemne popularnosti velja za eno najkonkurenčnejših virtualnih okoljih za dirkanje.

2 COMMENTS

  1. […] Na Red Bull Ringu so morali vsi prijavljeni postaviti svoj najboljši čas z Aston Martin V12 Vantage GT3. Kot že znano je po končanih kvalifikacijah uvrščenih 28 tekmovalcev, ki so se uvrstili direknot v polfinalne boje. Igralci bodo preko igralne konzole Play Station 4 v dveh skupinah odpeljali po 3 dirke. Za uvrstitev se bosta upoštevala dva najboljša rezultata, kar daje več možnosti vsem za preboj v finale. […]

  2. […] Vsi prijavljeni so morali na Red Bull Ringu postaviti svoj najboljši čas z dirkalnikom Aston Martin V12 Vantage GT3. Po končanih kvalifikacijah je v polfinalne boje uvrščenih 28 tekmovalcev. Igralci bodo preko igralne konzole Play Station 4 v dveh skupinah odpeljali vsak po 3 dirke. Za uvrstitev se bosta upoštevala dva najboljša rezultata, kar daje vsem več možnosti za preboj v finale. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here