Reli Dakar kaže zobe. Tretja etapa povsem na severu Savdske Arabije je zdesetkala dirkače in povzročala preglavice tudi najboljšim. Številni polomljeni dirkalniki in tudi dirkači ob trasi Neom – Neom govorijo svojo zgodbo.

A najbolj epska zgodba je danes Simonova: po sto kilometrih je namreč ostal brez nosilne matice zadnjega kolesa, kar v puščavi lahko pomeni še kaj veliko hujšega kot le odstop. A edini slovenski dirkač na letošnjem Dakarju je našel rešitev in se uspel 
prebiti do bivaka.

»Res nisem vedel s čim naj nadomestim manjkajočo matico brez katere je os zadnjega kolesa seveda neuporabna in motocikel nevozen. Potem pa sem v bližini zagledal kamele, ki so imele posodo za vodo povezano z močno žico. To žico sem uporabil na navoju kot matico, a jo seveda moral vsakih nekaj kilometrov zategovati.

To seveda ni bilo dirkanje in ostal sem tudi brez zadnjih zavor, a uspelo se mi je prebiti nazaj v civilizacijo in do bivaka. Dober rezultat se mi je s tem izmuznil, a uspel sem ostati v dirki. To je Dakar!« je povedal vidno izčrpan Simon Marčič.

A zgodba se zanj s tem seveda ni končala, ampak šele dobro začela, do jutra mora namreč popraviti motocikel, da bo lahko startal na jutrišnjo peklensko dolgo skoraj 700 kilometrsko etapo do Al Ule. Organizator pa zaradi napak v GPS sistemu številnih dirkačev razmišlja da bi nevztraliziral zadnji del današnje hitrostne preizkušnje, kar bi seveda pomagalo Simonu, da ostane med prvo deseterico v svojem razredu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here