186 dirkačev, 62 posadk, 24 ur. Zadnja dirka supersezone WEC 2018/19 prihaja h koncu, kot ponavadi je to v Le Mansu. Dirka šteje tudi za trojno krono – Alonso je lani prav tukaj pridobil drugi del le-te.

Rezultati kvalifikacij:

Kamui Kobayashi je Toyoti #7 (skupaj z Mikom Conwayem in Jose Mario Lopezom) s časom 3:15,497 priboril ‘pole position’ skupno in v kategoriji LMP1 – najhitrejši prototipi.

(Vir: Toyota GAZOO Racing)

V kategoriji LMP2 (bolj odprta kategorija prototipov) je s časom 3:25,073 najhitejši krog prevozil Tristan Gommendy za Graff Racing #39, a so jim ta krog izbrisali, ker na se na poziv dirkač ni ustavil na tehtanju. To pomeni, da s prvega mesta štarta ekipa TDS Racing #28, ki jo sestavljajo Loic Duval, Francois Perrodo in Matthieu Vaxiviere.

(Vir: Autosport)

V GTE Pro, kjer najdemo ekipe, kot so Porsche, Ferrari, Ford in BMW je bila tokrat najhitrejša posadka Aston Martin #95 (Nicki Thiim, Marco Sorensen in Darren Turner) s krogom 3:48,000.

(Vir: Aston Martin Racing)

Med GTE Am pa so ‘pole position’ s časom 3:51,439 osvojili Satoshi Hoshino, Matteo Cairoli in Giorgio Roda ekipe Proton Racing #78.

(Vir: Proton Racing)

Rezultati vseh posadk na tej povezavi.

Danes, 15. 6. ob 15h si lahko dirko ogledate na Eurosport 1, Eurosport Player ali uradni WEC aplikaciji.

Če teh kanalov doma nimate, preverite r/motorsportsstreams malo pred štartom dirke.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here