Moštvo Renault F1 je osvojilo novih pet točk v dirki za VN Mehike na dirkališču bratov Rodriguez, saj sta se Daniel Ricciardo in Nico Hülkenberg uvrstila osmo oziroma deseto mesto.

Daniel Ricciardo se je s trinajstega startnega mesta med dirko povzpel na osmo in se v zaključku z domačinom Perezom srdito a neuspešno boril za sedmo mesto. Avstralec je dobro speljal, v prvem krogu prehitel moštvenega tovariša Hülkenberga, nato pa na trdih pnevmatikah zdržal rekordnih 50 krogov, kar mu je omogočilo, da je brez posebnih težav osvojil osmo mesto.

Nico Hülkenberg bi moral v cilj pripeljati za Ricciardom, a je v zaključku zadnjega kroga vanj trčil Danil Kvjat, zaradi česar je v cilj pripeljal s poškodovanim dirkalnikom in šele na enajstem mestu. Kvjat je zaradi povzročitve nesreče dobil kazenski pribitek 10 sekund in Hülkenberg je na račun tega v uradni uvrstitvi napredoval na deseto mesto.

Nico Hülkenberg: »Vsekakor smo danes hoteli doseči več, zato je ena sama točka v bistvu razočaranje. Morda smo bili malo nestrpni z zgodnjim postankom v boksu. Proti koncu dirke sem imel nekaj težav z dirkalnikom, ko sem poskušal držati ritem. O zapletu v zadnjem ovinku ni kaj dosti za povedati. Bil sem deveti, a sem imel slab oprijem, Danil (Kvjat) me je porinil in ni bilo potrebno veliko, da sem se zasukal. Škoda, ker smo zaradi tega izgubili še eno točko.«

Daniel Ricciardo: »Lepo je, da smo osvojili točke. Lahko bi jih še malo več, če bi prehitel Pereza, a mi to ni uspelo. Poskusil sem v prvem ovinku, morda malo prepozno, in se mi ni izšlo. Start nam je glede na trde pnevmatike zelo uspel in to nam je zagotovilo dobro izhodišče za preostanek dirke. S točkami za oba dirkalnika smo imeli kar dober dan. Minuli teden je bil za moštvo zelo težak, zato sem ponosen na vse in na to, kako so ohranili tekmovalni duh. Hitro smo se pobrali in s tem smo lahko zadovoljni, a zdaj se moramo zreti naprej in ohraniti tekmovalno raven.«

Opomba: Po prejšnji dirki na Japonskem je Racing Point vložil protest proti moštvu Renault F1 zaradi domnevno nedovoljenega pripomočka za razporejanje zavorne moči. Športni funkcionarji so po analizi ugotovili, da Renault ni kršil tehničnega pravilnika, da je šlo po njihovem mnenju za kršitev športnih določil. Moštvo Renault F1 so zato diskvalificirali iz dirke za VN Japonske. Renault je tako arbitrarno odločitev obžaloval, a se kljub nestrinjanju z njo nanjo ne bo pritožil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here