Foto: Scuderia Ferrari

Odločitev Sebastiana Vettla in Ferrarija, da prekineta sodelovanje, je sprožila plaz nadaljnjih prestopov. Carlos Sainz se iz McLarna v letu 2021 seli v Ferrari, na njegovo mesto pa bo iz Renaulta prestopil Daniel Ricciardo.

Tudi sami smo stavili na Sainza

Sainz je bil že pred javno razglasitvijo prestopa prvi favorit za kmalu bivši Vettlov sedež pri italijanski ekipi. Sin enega najuspešnejših voznikov rallyja vseh časov je navdušil predvsem z nastopi v lanski sezoni, ko je bil najboljši izmed dirkačev, ki niso nastopali za moštva najhitrejše trojice. Svoje uspešne nastope je kronal na dirki v Braziliji, kjer je v spektakularnem zaključku prvič v karieri končal na stopničkah.

Ricciardo, Norris in McLaren – ekipa po meri mladih navdušencev

Sainz je s Ferrarijem podpisal dvoletno pogodbo, dolžina le-te med Danijem Ricciardom in McLarnom pa je za zdaj še neznana. Riccardo se je pred lansko sezono pridružil Renaultu, ki pa ni uspel najti prave hitrosti za boj z najboljšimi. Zdaj bo avstralski dirkač združil moči z mladim Britancem Landom Norrisom, s katerim bosta verjetno tvorila tudi enega najbolj zabavljaških dvojcev v karavani Formule 1. Oba sta zelo priljubljena tudi zaradi svojih duhovitih vložkov na družbenih mrežah.

Kam bo odšel Vettel, kdo v Renault?

Zdaj nam preostanejo ugibanja in stave, kdo se bo po sezoni 2020 pridružil moštvu Renaulta, zagotovo pa mirno ne bosta spala niti B-dirkača ekip Mercedesa in Red Bulla.

Mnogi špekulirajo, da je prvi favorit za povratek k Renaultu Fernando Alonso. Španec bi se tako vrnil po le dveh sezonah premora, a na listi kandidatov je seveda še mnogo drugih dirkačev – tudi številni mladi iz Renaultovega pogona v nižjih serijah.

Štirikratnemu svetovnemu prvaku Vettlu tako počasi zmanjkuje možnosti. Poleg Mercedesa in Red Bulla bi za sezono 2021 lahko imel visokoleteče načrte tudi Aston Martin (za zdaj še Racing Point), vse bolj privlačna opcija pa po drugi strani postaja tudi Formula E.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here