En teden prej ni prav nihče pričakoval, da se bo v nedeljskem ‘last row shootoutu’ pojavil dvakratni prvak F1, ki je dve leti nazaj na tej dirki vodil največ krogov.

Kyle Kaiser z res neprijetno nesrečo v petek

Ekipa Juncos Racing tega zagotovo ni potrebovala. Po težavah s sponzorji (dirkalnik Kaiserja je bil zato čisto bel) je bila nesreča zadnje, kar so potrebovali. A ta relativno majhna ekipa je dirkalnik do naslednjega dne popravila, da je Kyle lahko poskusil srečo v kvalifikacijah.

Presenečenje v soboto: Alonso 31.

Spencer Pigot je bil drugi na vrsti ki je postavil čas v kvalifikacijah, takoj za Conorjem Dalyjem. Njegovo povprečje 4 krogov je znašalo 230,083 mph (oz. 370.283 km/h) in je s tem ostal na vrhu vse do konca.

James Hinchcliffe je bil po tej nesreči v redu, a je zaradi tega moral iti v boj za uvrstitev na dirko (lani tam ni imel sreče).

Graham Rahal pa je bil tisti, ki je na koncu postavil 17. čas in s tem Alonsa izrinil ravno na 31. mesto, ki mu še ni zagotavljalo mesta na dirki.

Kyle Kaiser nepričakovano

‘Last row shootout’ ali ‘Bump day’ danes obstaja zaradi tradicije, včasih je bilo prostora samo za 33 dirkalnikov v boksih.

Bitka med zadnjimi šestimi je bila premaknjena za dobre 4 ure zaradi dežja, a to ni ustavilo drame, ki se je nato odvila. Za uvrstitev so se borili Alonso, Hinchcliffe, Chilton, Karam, novinec O’Ward in Kaiser.

Prvi si je mesto na dirki zagotovil Sage Karam, nato pa po neuspelem poskusu O’Warda še James Hinchcliffe.

A Kyle Kaiser, ki je imel toliko težav po vseh treningih, je šokiral motošportni svet s tem, da je premagal Alonsa. Pa tudi, če je bilo samo za 1,3 stotinke.

Kaiserjev zadnji krog. (Vir: NBC Sports)

Francoz Simon Pagenaud končno do pole positiona

Po zadnjih šestih je nato sledilo še najhitrejših 9.

Spencerju Pigotu pa po sobotnem prvem mestu ni uspelo ubraniti položaja, tako da bo največjo dirko v Ameriki s prvega mesta štartal dirkač ekipe Team Penske.

Letošnja izvedba Indy 500 se začne 26. maja ob 18.30 uri.

Rezultati kvalifikacij. (Vir: Indycar)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here