Jan Medved se po lanskem naslovu državnega prvaka med dvokolesno gnanimi dirkalniki letos podaja na nov izziv. Ta vikend bo namreč skupaj s sovoznikom Izidorjem Šavljem startal na reliju za svetovno prvenstvo, ki se s “shakedownom” začne v okolici Zagreba.

Posadka sezono začenja z novim dirkalnikom opel corsa Rally4, ki ga bo v pravem ognjenem krstu preizkusila na najzahtevnejši okoliški dirki. Hrvaški WRC namreč sestavlja dvajset hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini preko 300 kilometrov.

“Pri reliju za svetovno prvenstvo je najtežje pravzaprav priti že na start. Je namreč bistveno večji logistični in finančni zalogaj kot domače dirkanje. Pričakujem težko, dolgo dirko, z zahtevnimi in močno popeskanimi cestami, na kateri je glavni cilj nabiranje izkušenj. Seveda pa v primeru, da se mi vse izide, v svojem razredu ciljam tudi na stopničke,” je po tehničnih pregledih pred dirko svojega življenja povedal Jan Medved.

Kljub temu, da si bo Medved “brzince” delil z največjimi zvezdniki tega športa vključno s Sebastienom Ogierjem pa seveda ne bo vozil v razredih WRC, ampak med dvokolesno gnanimi dirkalniki razreda RC4. A tudi tu je konkurenca vseeno močna in predvsem veliko 
bolj navožena od slovenske posadke, tako da se obeta zanimiva in spektakularna dirka.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here