Po tem, ko je Jan Medved ob uvodnem dnevu svojega premiernega nastopa na reliju za svetovno prvenstvo blestel v rezredu RC4 dvokolesno gnanih dirkalnikov in dobil ne le polovico hitrostnih preizkušenj, ampak nabral tudi več kot dve minuti prednosti pred najbljižjim zasledovalcem, ga je danes presenetil močno popeskan ovinek, na katerem je poškodoval kolo in bil prisiljen izpustiti vseh osem hitrostnih preizkušenj.

“Včeraj sem si nabral lepo prednost, a se obenem odločil, da bom danes peljal v svojem ritmu, saj se ob taktiziranju s časom hitro prikrade napaka v koncentraciji ali večja zguba časa. Glede na popeskanost ovinka sem bil v tistem zavoju malce prehiter, ampak to je del tega športa. Dobro je, da sva oba nepoškodovana in upam, da bomo uspeli popraviti dirkalnik,” je v servisni coni v Zagrebu povedal Medved, ki komaj čaka, da jutri sede nazaj v svoj dirkalnik.

Ekipa mehanikov je namreč danes tekom dneva uspela popraviti avtomobil, tako da Jan in Izidor jutri nadaljujeta z relijem, a zaradi “kazenskega” časovnega pribitka izpuščenih današnjih “brzincev” seveda nista več v boju za vidnejša mesta v razredu. Bo pa to priložnost za nabiranje izkušenj, kar je bil tudi osnovni namen njunega nastopa na 
reliju za svetovno prvenstvo.

Na reliju po Hrvaški, ki je danes dirkače popeljal od Zagreba vse do Reke, se je podobno razpletla tudi zgodba po včerajšnjem dnevu vodilnega v absolutni konkurenci Neuvilla, ki je po zdrsu na popeskanem ovinku končal v drevesih ob cesti. Po dveh dnevih dirkanja tako vodi Evans pred Tanakom. Jutri pa vse, vključno s vsemi tremi slovenskimi posadkami, čakajo še štiri hitrostne preizkušnje v okolici Krapine in Kumrovca.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here