Foto: Mrak Racing Team

Čeprav se je junij šele začel, so dirkači v slovenskem državnem prvenstvu v GHD že opravili s tremi preizkušnjami letošnje sezone. Tokrat so se pomerili na dirki v italijanskem Verzegnisu, po njej pa sledi serija treh domačih dirk.

Foto: Milan Bubnič – HBB motorsport – Gradmax racing team

Serijo nepremagljivosti v generalni razvrstitvi pričakovano nadaljuje Milan Bubnič, ki je bil s svojo Lancio ponovno precej prehiter za vso ostalo konkurenco. Bolj zanimivo je bilo spremljati, kako se bo aktualni državni prvak odrezal v močni mednarodni konkurenci dirkalnikov skupine E1.

Foto: Verzegnis/Sella Chianzutan – International Hill Climb Competition

Pivčan je moral v seštevku dveh voženj premoč priznati le izjemnemu Avstrijcu Karlu Schagerlu (VW Golf), ki je bil v Verzegnisu daleč najhitrejši med vsemi turnimi avtomobili. Tako je končal na drugem mestu, pred še enim Avstrijcem, Karlom Wernerjem (Audi S2). V skupnem seštevku dirke je bil Bubnič izmed slovenskih dirkačev najuspešnejši – zasedel je 26. mesto.

Foto: Prek Racing

Drugo mesto v generalni razvrstitvi DP je tokrat zasedel Aleš Prek (Honda Civic Type R), tretje pa Matevž Čuden (Renault Clio RS). Oba sta bila najuspešnejša tudi v svojih divizijah – Prek je za zmago v diviziji 3 ugnal Denisa Žbogarja (Citroen DS3 R3T), Čuden pa za zmago v diviziji 2 Patrika Ruzzierja (Fiat Cinquecento).

Foto: Mrak Racing Team

Konkurenca slovenskega državnega prvenstva je bila ponovno najštevilčnejša v diviziji 1, kjer smo spremljali troboj za zmago. Francija Likoviča, Mateja Oblaka in Žana Nagodeta (vsi v dirkalnikih MG ZR 105) je po prvi nedeljski vožnji ločila manj kot sekunda. V drugi je na plin najmočneje stopil aktualni prvak Likovič, ki je naposled slavil s približno 1,5 sekunde naskoka pred Oblakom. Nekoliko več je izgubil Nagode, ki je tako zasedel tretje mesto. Četrti je bil Klemen Trček (MG ZR 105), peti pa Gašper Klemenc (VW Polo). Andrej Prelc (Suzuki Swift) je odstopil.

Foto: Verzegnis/Sella Chianzutan – International Hill Climb Competition

Jubilejno 50. dirko “Verzegnis – Sella Chianzutan” je sicer dobil stari znanec slovenskih dirk (tudi zmagovalec in rekorder GHD Lučine), Italijan Denny Zardo s prototipom Norma M20 FC. Drugo in tretje mesto sta si razdelila njegova rojaka Michelle Fattorini in Giuseppe Vacca v prototipih proizvajalca Osella.

V Novem mestu že diši po GHD Gorjanci 2019

Karavana slovenskega državnega prvenstva se zdaj seli na Gorjance, kjer bo čez dva tedna na sporedu prva letošnja gorska dirka na slovenskih tleh. Tudi to bomo podrobno pokrivali na Avtoportret.si.

Točkovanje slovenskega državnega prvenstva po GHD Verzegnis 2019 preveri TUKAJ.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here