Stelvio Quadrifoglio je s posadko Carrera blestel na spektakularni paradi superšportnih avtomobilov, ki so se udeležili 21. relija Gumball 3000. Ob njegovem boku so se zvrstili avtomobili posebne serije “Alfa Romeo Racing”, skupaj z Antoniom Giovinazzijem za volanom Giulie Quadrifoglio.

Testni kompleks Balocco je med etapo od Benetk do Monaka pozdravil karavano Gumball 3000. Ekipe so naredile postanek na testnem poligonu, kjer jih je Alfa Romeo kot gostiteljica sprejela na lokaciji, ki je sinonim dirkaške tradicije znamke: mnogi od njenih dirkalnih avtomobilov, ki so slavili na najbolj slovitih mednarodnih dirkališčih, so bili razviti prav v Baloccu. Na dirkaško obarvani prireditvi pa seveda ni smel manjkati niti Antonio Giovinazzi, italijanski voznik ekipe “Alfa Romeo Racing”.

Razpored dogodka je bil načrtovan z namenom, da bi odrazil vse vidike odličnosti blagovne znamke, od športnega pristopa do vrhunskega sloga, pri tem pa niso prezrli njene aristokratske dediščine. Da bi te značilnosti prikazali na najboljši možni način, so obiskovalcem omogočili ogled neponovljivih stvaritev oblikovalskega centra Centro Stile Alfa Romeo. Med čakanjem na prihod Antonia Giovinazzija so imeli priložnost občudovati modela Alfa Romeo Giulia in Stelvio Quadrifoglio omejene serije “Alfa Romeo Racing”, ki sta se predstavila v enakih barvah kot F1 dirkalnik C38. Več o dogodku pa v spodnjem videu…

Eden izmed najbolj nestrpno pričakovanih avtomobilov na prireditvi, SUV Stelvio Quadrifoglio, zasnovan za Gumball 3000, je prevzel svoj položaj na sredini steze med več kot sto drugimi superšportnimi avtomobili, ki so sodelovali na dogodku. Njegovo karoserijo v barvi Volcano Black krasi motiv sive deteljice. Ikonični logotip je razpršen po celotni površini, medtem ko je osnovni vzorec poudarjen s fluorescentnimi zelenimi dekoracijami, ki ponazarjajo najbolj prepoznavne simbole Alfe Romeo, vključno s kačo, zgodovinskim napisom in logotipom. Velika 20-palčna platišča iz lahke litine so enake barve, medtem ko sta obrobi zadnjih luči brušenega videza. Čudovit primer italijanskega sloga v skladu s podobo znamke ekskluzivne športnosti in pisano zunanjostjo v duhu Gumball 3000: prepoznavnost za dober namen, saj dogodek podpira dobrodelne projekte po vsem svetu. Vendar ne smemo pozabiti, da pod okrašenim pokrovom motorja Stelvia Quadrifoglio preži 380 kW motor (510 KM), ki samo čaka, da uide z vajeti med spektakularno parado.

Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here