Dacia je GRZS v enoletno brezplačno uporabo ponovno predala tri nova terenska vozila Dacia Duster. S tem Dacia že devetič obnavlja svojo zaobljubo podpornika Gorske reševalne zveze Slovenije.

Za uspešen odziv na klic na pomoč potrebujejo gorski reševalci vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje terenske zmogljivosti Dacie Duster. 

“Dacie Duster uporabljamo gorski reševalci zdaj že deveto leto. Ta model tako pri svojem delu spremljamo že vse od prve generacije. Že takrat nas je Duster pozitivno presenetil s svojimi zmogljivostmi na terenu. Skozi vsa leta prenov in nadgradenj je ohranil bistveno – zmogljivosti na zahtevnih poteh. Ob tem pa je Duster z vsako generacijo prijetno presenetil z večjim udobjem, novimi uporabnimi funkcijami in nenazadnje tudi sodobnim izgledom. Naši reševalci še danes uporabljajo tudi Dusterje prve generacije. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer je prav hitrost pomembna za uspešnost intervencije”, pojasnjujejo pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu pri Gorski reševalni zvezi Slovenije.

Nova tri vozila Dacia Duster 1.5 Blue dCi 115 4×4 so prevzela društva gorske reševalne službe iz Rateč, Bohinja in Koroške.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here