Novi Renault Clio je prepričljivo premagal preostale štiri finaliste in si priboril naslov Slovenski avto leta 2020.

Izbor poteka že vse od leta 1993 po ustaljenem vzorcu: bralci, gledalci in poslušalci sodelujočih medijev s svojimi glasovi odločijo, katerih pet novih modelov se bo uvrstilo v finale, tam pa potem novinarji in uredniki s svojimi glasovi dokončno izberejo zmagovalca.

V tokratnem glasovanju smo bili priča usklajenemu mnenju tako splošne javnosti kot tudi predstavnikov medijev. Tako bralci kot skorajda vsi mediji (razen enega) so namreč Cliu podelili največje možno število točk. Renault Clio je tako z visokim točkovnim naskokom premagal vso konkurenco in postal Slovenski avto leta 2020.

Renault Clio je kajpak izdelek slovenske tovarne Revoz. Zdaj lahko nazivu »slovenski avto« dodamo še naziv »Slovenski avto leta 2020«.

Slovenski avto leta je Renault Clio postal v svoji najnovejši, peti generaciji avtomobila, ki je že presegel 15 milijonov prodanih primerkov. Od prve predstavitve leta 1990 je Clio postal prodajna uspešnica Skupine Renault širom sveta. Clio je bil večkrat najbolj priljubljeni avtomobil v Franciji kot katerikoli drug model, od leta 2013 pa je tudi vodilni avtomobil segmenta B v Evropi. Od leta 2012 do 2018 pa niza le še uspeh za uspehom in izjemne prodajne dosežke v prodaji. Clio je prava zvezda tudi v Sloveniji, saj je daleč najpogostejše vozilo na naših cestah.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here