Suzuki Slovenija je predal štiri Suzuki Vitare slovenskim vrhunskim judoistkam Tini Trstenjak, sestrama Anji in Maruši Štangar ter Judo zvezi Slovenije ter podaljšal sponzorsko pogodbo z ekipo Prokartinga in Vladimirjem Stankovičem.

Sodelovanje slovenske Suzukijeve podružnice in domače krovne judo zveze je v zadnjih letih preraslo v “tek na dolge proge”. Suzuki bo tako že četrto leto zapored zvezi in športnicam zagotovil svoja vozila in jim tako olajšal mobilnost.

Gre za štiri sponzorske Suzuki Vitare z najvišjim nivojem opreme, 1,4-litrskim turbobencinskim motorjem, štirikolesnim pogonom in po novem tudi blago hibridno tehnologijo.

Prvi dve vozili bosta na voljo zvezi, tretjega bo uporabljala olimpijska prvakinja iz Ria, Tina Trstenjak, četrtega pa si bosta “delili” sestri Anja in Maruša Štangar.

Peter Verčič, direktor Suzuki Slovenija je izpostavil pomen varne in udobne mobilnosti za športnike. “Še posebej nas veseli, da smo kljub močno oteženim razmeram poslovanja, s katerimi se letos srečujemo zaradi minule epidemije koronavirusnih obolenj, ponovno uspeli zagotoviti podaljšanje pogodbe,” še dodaja.

Tina Trstenjak je z Vitaro v zadnjih treh letih naredila okoli 60.000 kilometrov, s sestrama Štangar, ki predstavljata mladi val slovenskega juda, pa bo Suzuki sodeloval prvič:

“Vsakodnevno usklajevanje treningov, študija in drugih obveznosti je velik logističen zalogaj še posebno za nas športnike. Poleg tega je avto in vsi stroški, ki spadajo zraven in bodo pokriti s strani Suzukija, zares velika materialna dobrina na poti do neodvisnosti od staršev,” je povedala Anja.

Letošnja sezona tekmovanj v judu se je zaradi koronavirusa seveda nekoliko zamaknila. Mednarodna tekmovanja naj bi se pričela v septembru, državna tekmovanja pa poleti. Točni termini še niso znani.

Suzuki Slovenija je podaljšal tudi sponzorsko pogodbo z ekipo Prokartinga in dirkačem Vladimirjem Stankovičem, ki s formulami in športnimi prototipi že dolga leta tekmuje na domačih in tujih gorskohitrostnih dirkah. Stankoviča bi utegnili prvič “na delu” videti na gorskohitrostni dirki Lučine, ki po predvidoma na sporedu avgusta.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here