Ljubitelji videoiger ste zagotovo že slišali za Unreal Engine, trenutno eno najbolj naprednih in aktualnih orodij za ustvarjanje fotorealističnih 3D objektov in animacij v realnem času. Tehnologijo je razvilo podjetje Epic Games in obeta velik grafični preskok v vizualnem vidiku videoiger ter na številnih drugih področjih, njen potencial pa bo za svojo korist izkoristil tudi Volvo in uporabnikom serviral fotorealistične grafike.

Volvo in Epic Games sta združila moči, prve rezultate sodelovanja pa bomo lahko videli v naslednji generaciji električnih avtomobilov znamke Volvo. Predstavniki napovedujejo, da bo info-zabavni sistem s strojno opremo Snapdragon Cockpit Platforms postal dvakrat odzivnejši, procesiranje grafičnih elementov pa desetkrat hitrejše.

Prvi model, ki bo opremljen z omenjeno tehnologijo, bodo pri Volvu razkrili še letos.

Ko bodo avtomobili opremljeni z zmogljivejšimi grafičnimi karticami, ki tovrstne tehnologije poganjajo, pa se odpirajo številna vrata za zabavne tehnologije v avtomobilu. Samo vprašanje časa je, kdaj bo avtomobil postal prava mobilna igralna konzola.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here