Urbani križanec Kia XCeed, ki nas je nedavno prepričal tudi na testu našega uredništva, je osvojil še oblikovalsko nagrado Red Dot za leto 2020.

Z novo XCeedovo nagrado se je število Kiinih nagrad Red Dot od leta 2009, ko je prvič prejela priznanje, povzpelo na 25. Lansko leto so nagrado prejeli Ceed, Ceed Sportswagon in ProCeed.

To je druga svetovna oblikovalska nagrada za XCeeda, saj je novi model že v začetku letošnjega leta prejel nagrado iF. XCeed je prav tako nedavno osvojil nemško priznanje ‘Zlati volan’ (Das Goldene Lenkrad).

Oblikovalski center Severno Porenje-Vestfalija že od leta 1955 podeljuje nagrade Red Dot, ki so postale eno najprestižnejših oblikovalskih tekmovanj na svetu. Nagrade Red Dot podeljujejo v treh kategorijah (oblikovanje izdelka, znamke in komunikacije ter oblikovanje koncepta). Žirijo sestavlja 40 mednarodnih strokovnjakov, ki prihajajo iz vrst neodvisnih oblikovalcev, profesorjev oblikovanja in novinarjev.

Žirija izdelke ocenjuje na podlagi kriterijev, kot so inovacije, kakovost, funkcionalnost in okoljska ustreznost. Letos so podjetja iz 60 držav na tekmovanje prijavila kar 6.500 izdelkov.

XCeed, ki je namenjen izključno evropskim kupcem, je oblikovan v Kiinem oblikovalskem središču v Frankfurtu. Od začetka prodaje jeseni 2019 so v Evropi prodali več kot 20.000 primerkov vozila. Kmalu bo naprodaj tudi elektrificirana, priključno-hibridna različica modela – XCeed Plug-in Hybrid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here