Leto 2021 zaznamuje 60. obletnico legendarnega modela Renault 4L, priljubljene Katrce, ki je bila pristna prodajna uspešnica, saj so v več kot 30 letih izdelali več kot 8 milijonov primerkov in jih prodali v več kot 100 državah sveta.

Pri Renaultu zato pripravljajo proslavljanje obletnice, ki bo potekalo vse leto in v veliki meri slonelo na družbenih omrežjih.

Uradni program proslavljanja te 60-letnice sestavlja množica srečanj na družbenih omrežjih, ki bodo vsakega 4. in 14. v mesecu postregla z zanimivimi vsebinami. Med njimi bodo tudi pripovedi zbirateljev in znanih osebnosti. Vse to z namenom kar se da poglobljeno prikazati zgodovino tega avtomobila.

FEBRUAR – Renault se je ob tej obletnici obrnil na grafičnega oblikovalca in ilustratorja Grega, ki je vodilni na področju športne ilustracije. Greg je tako ustvaril več kot ducat ekskluzivnih primerkov 4L v grafičnih zasnovah in okoljih, ki predstavljajo različna obdobja obstoja tega malega Renaultovega avtomobila.

L’Atelier Renault, znamenit prostor znamke na pariških Elizejskih poljanah, bo 14. februarja v svojo izložbo postavil različico 4L »Parisienne«. Ta različica je prepoznavna že na prvi pogled, saj njeno karoserijo krasi vzorec pletenega šibja.

4L »Parisienne«

MAREC – Oddelek Renault Classic, ki skrbi za ohranjanje Renaultovega izročila, bo marca razstavil 30 različnih primerkov Katrce. Med njimi bo 12 ikoničnih različic postavljenih v scenografijo, ki bo ustvarjena posebej za to priložnost.

APRIL – Vplivneži bodo izpovedali svoje lastne različice avtomobila skozi zabavne kratke filme, ki bodo narejeni v tehniki »Stop-Motion«, animaciji po korakih. V teh filmih bodo uporabljeni Renaultovi miniaturni modeli avtomobilov.

Katrca je bila pomembna tudi za mobilnost Slovencev

MAJ – Maja bo Renault predstavil niz kratkih filmov, ki bodo razkrivali skrivnosti 4L skozi različne modele. To bo tudi priložnost za zbiranje pričevanj tistih, ki so odraščali s 4L, zbirateljev in tudi znanih osebnosti, ki so ustvarjale zgodovino tega avtomobila.

Še letos pričakujemo električno “reinkarnacijo”

JULIJ – V slogi resnične kinematografske ikone, ki se je proslavila s številnimi filmskimi vlogami, se bo 4L pojavila na rdeči preprogi 74. mednarodnega filmskega festivala v Cannesu.

SEPTEMBER – Zity, storitev souporabe avtomobilov, bo sprejel 4L v edinstveno električno družbo.

4L »fourgonette«

NOVEMBER – Dostavna različica 4L »fourgonette«, ki je bila nepogrešljiv alter ego Katrce, pripravlja še eno presenečenje.

Še več elementov praznovanja v letošnjem letu bo sporočenih kasneje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here