Nemški proizvajalec je razkril svojo vizijo električne različice svojega prestižnega karavana A6. Podoba je precej skladna z limuzinskim konceptom A6 e-tron, ki ga je znamka iz Ingolstadta predstavila že lani. Skoraj pet metrov dolg (4,96 m) in slaba dva metra širok (1,96 m) koncept A6 Avant e-tron je zasnovan na platformi PPE.

Aerodinamična oblika novemu konceptu omogoča koeficient zračnega upora 0,24.

Na prvi pogled izstopa agresiven in futurističen izgled, ki ga definirajo ostre linije, mišičasti boki, »Quattro kolesni loki« in 22-palčna aluminijasta platišča. Aerodinamična oblika zadka mu omogoča koeficient zračnega upora 0,24, kar je le za 0,02 več kot pri predstavljenem limuzinskem konceptu. Audijev novinec naj bi omogočal polnjenje z močjo do 270 kW in z enim polnjenjem prevozil do 700 kilometrov. Kot osnova služi 800-voltni baterijski paket s kapaciteto 100 kWh, najzmogljivejša različica pa bo po besedah proizvajalca s skupno močjo 350 kW (469 KM) stotico dosegla v manj kot štirih sekundah.

Inženirji so novemu konceptu namenili kombinacijo tehnologije digitalnih matričnih žarometov in OLED tehnologije, ki ne poskrbi le za učinkovito osvetlitev ceste temveč omogoča tudi personaliziran svetlobni podpis in projiciranje raznih vsebin na cesto ali v primeru postanka celo na steno. Na vseh štirih koncih avtomobila je nameščen tudi posebni projektor, ki na cesto pod sabo projicira aktiviran smernik ob zavijanju.

Pri Audiju pravijo, da bodo s prilagodljivo platformo PPE zadovoljili kupce različnih okusov, saj bodo na njej nastali tako nižji avtomobili, kamor spada recimo model A6, kot tudi križanci. Prve serijske avtomobile nastale na novi platformi nameravajo predstaviti prihodnje leto.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here