T-roc je bil prvi Volkswagnov model v segmentu kompaktnih križancev, ki ga je leta 2010 začel Nissan Juke. Pridružil se mu je leta 2017 in hitro postal eden najbolje prodajanih Volkswagnovih modelov. Do danes je na svetovne ceste zapeljalo že več kot milijon primerkov.

Opcijsko so na voljo matrični LED žarometi.

Po štirih letih je torej napočil čas za prenovo. Glavni vizualni elementi so nov (prednji in zadnji) odbijač, nova maska prek katere se razteza širok svetlobni podpis in novi žarometi, ki serijsko svetijo v LED tehniki. Opcijsko so na voljo tudi matrični LED žarometi.

Materiali v notranjosti so izboljšani.

V notranjosti glavne novosti predstavljajo nove vratne obloge, vrhnji del armaturne plošče je odslej mehak in prešit, novi dekorativni elementi, šobe za prezračevanje in sedeži, ki so lahko v “najboljši” izvedbi opremljeni tudi z masažno funkcijo.

Analognih merilnikov ni več, odslej pa jih nadomešča digitalni zaslon. Novost je tudi upravljanje klimatske naprave, ki ne poteka več prek vrtljivih gumbov, pač pa prek virtualnih drsnikov. Volanski obroč je odslej tak kot v ostalih Volkswagnovih modelih zadnje generacije, za dobro delovanje asistenčnih sistemov pa je pomembno, da je kapacitiven.

Izmed asistenčnih sistemov je najzanimivejša novost sistem “travel assist” s prediktivnim tempomatom, ki za prilagajanje hitrosti uporablja tudi navigacijske podatke.

Motorji niso opremljeni s hibridno tehnologijo.

Pogonska paleta zajema bencinske in dizelske motorje. Ponudba se začenja z litrskim trivaljnikom, ki je lahko opremljen zgolj z ročnim menjalnikom. Vmesna različica je 1,5-litrski turbobencinski štirivaljnik (kombiniramo ga lahko s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim menjalnikom DSG), najzmogljivejši pa je 2,0-litrski turbobencinski štirivaljnik, ki je na voljo izključno s štirikolsnim pogonom in menjalnikom DSG.

Osnovna različica za zdaj še ni na voljo – predvidoma bo na trgu v začetku leta 2023, njena cena pa naj bi znašala okoli 22.500 evrov. Trenutno je vstopni model tako različica “life”, ki je že opremljena z radarskim tempomatom in sistemom “park assist”, njena cena pa se prične pri 25.139 evrih.

Prenovljeni T-roc kabirolet.

Poleg osnovne različice T-roca bosta ponovno na voljo tudi kabriolet in športni T-roc R.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here