Ford je danes na avtomobilskem salonu v Frankfurtu prvič predstavil paleto novih vozil, ki bodo pomagala tlakovati pot elektrificiranim modelom, da bodo v treh letih presegli kombinirano prodajo vozil z dizelskim in bencinskim pogonom.

V prvi polovici leta se je Ford zavezal, da bo pri vsakem novem modelu osebnega vozila v Evropi ponudil tudi elektrificirano različico. Iz Fordove palete elektrificiranih vozil si lahko obiskovalci salona v Frankfurtu ogledajo dva športna terenca – novo Kugo Plug-In Hybrid in novega Explorerja Plug-In Hybrid, kombi za prevoz oseb Tourneo Custom Plug-In Hybrid ter novi kompaktni ‘crossover’ Puma EcoBoost Hybrid in karavan Ford Mondeo Hybrid.

Po navdihu Forda Mustanga oblikovani povsem električni športni terenec bo na ceste zapeljal leta 2020 in bo imel po izračunu z novim svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (WLTP) z električnim pogonom doseg do 600 km, omogočal pa bo tudi hitro polnjenje.

Letos Ford načrtuje uvedbo osmih elektrificiranih vozil, ki bodo prispevala k načrtovani prodaji milijona elektrificiranih vozil v Evropi do konca leta 2022. Nadaljnjih 9 vozil je načrtovanih za uvedbo do leta 2024.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here