Avto moto društvo Gorica bo priredil Mahle 6. Eco Rally, ki bo letos potekal 8. in 9. septembra. Letošnja posebnost relija je del trase, ki bo potekal tudi prek dela Italije ter tako povezal obe sosednji državi.

»Letos tudi Eco Rally prestopa meje, združuje kraje in povezuje prebivalce,« je na tiskovni konferenci, ki je v četrtek potekala v Vili Vipolže v Goriški brdih, dejal župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel.

Trasa relija

Na dvodnevni reli je prijavljenih 20 posadk iz 10 različnih držav. Te bodo v dveh dneh prevozile 455 kilometrov (prvi dan 209, drugi pa 246 kilometrov) ter opravile 15 hitrostnih preizkušenj (prvi dan 6, drugi pa 9).

Start in cilj Eco Rallyja Nova Gorica bo na Trgu Evrope, oba dirkaška dneva pa bosta sestavljena iz dveh delov. Prvi del prvega tekmovalnega dne bo dvajseterico po startu s Trga Evrope ob 12. uri vodil na italijansko stran Gorice, po italijanski strani Brd in čez mejo v Goriška brda, nato čez Banjško planoto, krajši postanek pa nato voznike čaka v Kobaridu. V drugem delu bo pot voznike iz Kobarida vodila čez Kolovrat, po Soški dolini ter znova v Novo Gorico – s ciljem prvega dne na Kidričevi ulici.

V soboto bodo vozniki prvi del preizkušnje začeli na Kidričevi ulici, nato pa bodo prek Krasa potovali proti Kopru. Tam bo zaključek prvega dela drugega tekmovalnega dne. Po krajšem postanku se bo dvajseterica iz Kopra čez Črni Kal in Kras znova vrnila na Trg Evrope v Novi Gorici.

Vozniki bodo vozili v rednem prometu, njihov končni rezultat pa bo kombinacija točk, ki jih bodo prejeli glede na porabo energije, in točk, ki jih bodo prejeli z natančno vožnjo (upoštevanje povprečne hitrosti).

Lista prijav – Mahle Eco Rally 2023:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here