V Sloveniji je zaživelo partnersko sodelovanje s ciljem zagotavljanja energetske in snovne učinkovitosti na področju bivanja in mobilnosti med podjetjema Porsche Slovenija in Marles hiše Maribor.

Danes so v svetu vse bolj prisotna medpanožna povezovanja oziroma povezovanja, ki presegajo združevanje zgolj znotraj posameznih industrijskih panog, predvsem zaradi prepletenosti znanj in tehnologij.

Bogdan Božac, prokurist družbe Marles hiše Maribor: »V podjetju Marles hiše že leta snujemo in gradimo objekte, ki minimalno obremenjujejo okolje ter s tem izpričujemo svojo zavezanost nuditi uporabnikom naših objektov najvišje možno bivalno udobje. Zato je naše sodelovanje s Porsche Slovenija smiselno nadaljevanje te naše usmeritve, saj želimo, da naši objekti postanejo tudi osnovni temelj energetske samooskrbe ter osnovna celica zagotavljanja mobilnosti vseh graditeljev Marlesovih objektov.«

Danilo Ferjančič, direktor družbe Porsche Slovenija: »Seveda smo pri Porsche Slovenija veseli, da lahko vrhunske izdelke in storitve naše blagovne znamke Moon ponudimo tudi v sodelovanju s podjetjem Marles hiše Maribor. Verjamem, da bodo kupci Marlesovih hiš prepoznali vrhunsko kakovost izdelkov Moon in udobje, ki jim ga lahko nudijo pri e-mobilnosti in rešitvi trajnostnega pridobivanja in shranjevanja energije – hkrati pa so takšne rešitve ne le bolj prijazne do okolja, temveč dolgoročno tudi cenovno zelo ugodne.«

Podjetje Marles hiše Maribor je eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na področju tehnoloških rešitev trajnostno energetsko varčne gradnje sodobnih stanovanjskih hiš in investicijskih objektov tudi zaradi vlaganja v razvoj energijsko učinkovite gradnje. Porsche Slovenija z zastopanimi znamkami Audi, Volkswagen, Seat, Škoda in Moon pa je ne le največji distributer vozil pri nas, pač pa želi biti pred konkurenti tudi pri elektrifikaciji vozil. Je pa tudi prvi avtomobilski distributer v Sloveniji, ki s svojo blagovno znamko Moon ponuja celovito rešitev polnjenja baterij električnih avtomobilov vseh znamk ter s hranilnikom električne energije in fotovoltaičnim pridobivanjem električne energije ponuja tudi samooskrbo, ki je nujna za doseganje ciljev nizkoogljične družbe v prihodnosti. Partnersko povezovanje blagovnih znamk Marles in Moon zmore ponuditi celovite rešitve na področju bivanja s polnilno infrastrukturo za samooskrbo z električno energijo pri gradnji stanovanjskih, poslovnih in javnih objektov. Marles je tako svojim obstoječim paketom za izvedbo objektov dodal še paket Clean Energy, ki kupcu hiše ponuja inteligentno polnilno postajo Moon Community (svetovanje, načrtovanje, vgradnja), z možnostjo uporabe električne energije, pridobljene z lastno sončno elektrarno, in hrambo doma proizvedene električne energije v hranilniku le-te.

Doseg električnih avtomobilov raste iz dneva v dan – že trenutne, še posebno pa prihajajoče generacije obljubljajo med 300 in 500 kilometri dosega z enim polnjenjem. Bistvo pa seveda ostaja – samo redno polnjenje pri domači hišni postaji ali polnilnici omogoča enostavnost, praktičnost, dosegljivost in navsezadnje tudi ugodno ceno energije. Od zdaj tako kupcem družinskih hiš ali drugih bivalnih objektov pri Marlesu ne bo treba iskati alternativ za polnjenje, saj bo lahko kupec vse potrebno uredil hitro, enostavno in na enem mestu že ob odločitvi za nakup hiše. Ne le to, kupec se bo lahko odločil tudi za vgradnjo fotovoltaičnega sistema, s katerim bo energijo pridobival s pomočjo sončne energije in jo hranil v domačem hranilniku električne energije.

Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here