Težka situacija, za katero je poskrbel novi koronavirus, kajpak vpliva tudi na avtošportna tekmovanja. Tako so organizatorji iz avstrijskega Rechberga pravkar sporočili, da je letošnja gorskohitrostna dirka, ki bi bila druga v koledarju evropskega in prva v koledarju slovenskega državnega prvenstva, odpovedana.

Trenutno je usoda letošnje VN Avstrije v gorskem avtomobilizmu precej nejasna. Organizator sicer omenja možnost, da bi se jo lahko izpeljalo jeseni.

Avstrijska vlada je podobno kot slovenska precej omejila izvedbe prireditev – tudi na prostem. Na ozemlju naše severne sosede trenutno velja omejitev največ 500 obiskovalcev na prireditvah, ki se dogajajo zunaj. Jasno je, da se obiskovalce na GHD Rechberg vsako leto šteje v desettisočih.

Medtem je ob zahtevnih okoliščinah nejasna tudi usoda ostalih dirk v Sloveniji in drugod po Evropi. Sezona 2020 se bo za domače organizatorje sicer pričela z rallyjem Vipavska dolina, ki bo predvidoma potekal 24. in 25. aprila. Držimo pesti, da virus ne prekriža načrtov tudi tam.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here