Nissan Leaf je prevzel prvo mesto v prodaji električnih vozil v Evropi

0
5

Novi Nissan Leaf je najbolje prodajano električno vozilo v Evropi v prvi polovici letošnjega leta, saj avtomobili brez izpustov nadaljujejo s prevzemanjem kupcev po regiji.

Od januarja do junija je bilo v Evropi registriranih več kot 18.000 novih Nissan Leafov. Evropski kupci so za novinca od začetka njegove prodaje v oktobru 2017 do danes oddali že več kot 37.000 naročil.

Novi Nissan Leaf ponuja okolju prijazno zmogljivost povsem električnega pogonskega sklopa. Avtomobil je opremljen s 40-kilovatno baterijo, ki po novem evropskem standardu WLTP za izpuste in varčnost pri kombinirani vožnji zagotavlja doseg do 270 kilometrov.

Avtomobil na povsem električni pogon je za svojo tehnologijo in zmogljivost osvojil več različnih nagrad. Na newyorškem avtomobilskem salonu je osvojil nagrado “World Green Car 2018” (najbolj zeleni avtomobil na svetu v letu 2018) in prejel 5 zvezdic na ocenjevanju varnosti, tako po evropskem kot tudi japonskem programu za ocenjevanje novih vozil.

Veliko povpraševanje po novem Nissan Leafu v prvih šestih mesecih letošnjega leta krepi njegov status najbolje prodajanega električnega avtomobila na planetu, z več kot 340.000 prodanimi primerki po vsem svetu od začetka prodaje Leafa v letu 2010. Pred kratkim je Nissan izročil sto tisočega Leafa evropskemu kupcu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here