Na slovenske ceste je zapeljal novi Fiat 500, ki ga žene (izključno) električna energija.

Na voljo sta dve različici:

Pri prvi elektromotor z največjo močjo 70 kW energijo črpa iz manjše baterije s kapaciteto 23,7 kWh. Takšen 500 omogoča električno doseg do 180 km po WLTP, najvišjo hitrost 135 km/h in pospešek do 100 km/h v 9,5 sekunde.

Pri drugi pa elektromotor s 87 kW iz baterije s kapaciteto 42 kWh. To novincu po standardu WLTP omogoča doseg do 320 km, najvišjo hitrost 150 km/h in pospešek do 100 km/h v 9 sekundah.

Novi 500 omogoča tudi hitro polnjenje z močjo do 85 kW.

Vozne lastnosti bo voznik prilagajal z menjavanjem voznih programov: Na voljo so načini “normal”, “range” in “sherpa”. Slednji je najbolj energijsko varčen – hitrost je omejena na 80 km/h, klimatska naprava je izklopljena, odzivnost stopalke za pospeševanje pa se zmanjša.

Izmed asistenčnih sistemov so najpomembnejši prilagodljivi tempomat, ohranjanje sredine voznega pasu, branje prometnih znakov ter nadzor mrtvih kotov.

V potniški kabini pri Fiatu obljubljajo nekoliko več prostora za noge in ramena potnikov, prtljažnik pa ostaja enakih dimenzij kot pri predhodniku.

Novi električni 500 Opening Edition z nivojem opreme Icon je na slovenskem trgu na voljo za 28.440 EUR, z že vključenim rednim popustom, dodatnim popustom v primeru financiranja in s subvencijo Ekosklada.

Pri nakupu novega vozila 500e Opening Edition stranka brezplačno prejme jamstvo 5Plus in polnilnico z osnovno montažo. Garancija na baterijo pri modelih Opening Edition velja do 8 let ali do 160.000 prevoženih kilometrov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here