Mercedes-Benz je na slovenske ceste pripeljal svoj električni kombi EQV.

Električno različico boste od klasično gnane (razreda V) na zunaj ločili le po značilni maski in loputi za polnjenje na robu prednjega odbijača. To mesto so načrtovalci izbrali zato, da se je lažje približati polnilni postaji na koncu parkirnega mesta.

Polna kapaciteta baterije znaša 100 kWh (od tega je razpoložljiva kapaciteta 90 kWh), njena masa pa zajetnih 700 kilogramov. To pomeni, da skupna masa praznega vozila znaša okoli 2.600 kilogramov.

Električni doseg po standardu WLTP znaša 357 kilometrov. Na hitrih polnilnicah lahko EQV polnimo z močjo do 110 kilovatov, kar bi za 80 odstotkov napolnjenosti baterije zahtevalo 45 minut.

Elektromotor je nameščen v nosu vozila in poganja prednji kolesni par. Njegova največja moč znaša 150 kilovatov, konstantna (ta je vedno na voljo) pa 70 kilovatov. Končna hitrost je omejena na 140 kilometrov, opcijsko pa jo lahko dvignemo na 160 km/h.

Poleg EQV so pri Mercedes-Benzu predstavili tudi bolj komercialno naravnan električni kombi eVito Tourer, ki lahko ponuja še en sedež več – torej skupno devet sedežev. Oba sta na voljo v dolgi in ekstra dolgi različici, kratka pa bo na voljo le v Veliki Britaniji, kjer bo služila kot električni londonski taksi.

EQV in eVito Tourer bosta zadovoljevala nišne želje. Ponujala bosta na primer možnost dostopa v mestna jedra, kjer bo dovoljeno voziti le na elektriko. In k nišnosti bo doprinesla tudi cena: Cena eVita Tourerja se prične pri približno 70, EQV pa pri 77 tisočakih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here