Peugeot je predstavil svoje “leve”. No, ne gre za kakšno marketinško novost, pač pa za kratico LEV (“low emission vehicles”), ki stoji za njihovimi elektrificiranimi/električnimi vozili.

Glavna dva novinca sta električna e-208 in e-2008, ki stojita na novi koncernski modularni platformi e-CMP. Slednja omogoča prilagajanje posameznega modela za različne vrste pogona. Baterije so tako lahko vgrajene v vozilo (v dno vozila) brez zmanjšanja prostornine potniške kabine in prtljažnika.

Oba novinca imata identičen električni pogon. Žene ju elektromotor z močjo 100 kW, ki je nameščen na prednji osi. Ta energijo za svoje delovanje črpa iz baterije s kapaciteto 50 kWh, ki naj bi omogočala električni doseg do 340 kilometrov (po WLTP).

Polnjenje na superhitri polnilnici lahko poteka z močjo do 100 kW, največja moč polnjenja na domači polnilnici pa znaša 11 kW.

Začetna cena za model e-208 ob trenutni meri eko subvencije znaša 23.990 evrov, za model e-2008 pa 26.490 evrov. Peugeot nudi 8 let/160.000 kilometrov garancije na baterijo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here