Renault je na avtomobilskem salonu IAA v Munchnu razkril novega Scenica. Novinec je razvit na Renaultovi platformi za električna vozila CMF-EV in ima torej zgolj električni pogon.

Scenic je Renaultova zgodba z že 27-letno zgodovino, saj je bil model “rojen” leta 1996. Na avtomobilski trg je prinesel revolucijo kot prvi kompakten enoprostorec v evropski avtomobilski zgodovini. Njegovo ime izhaja iz “Safety Concept Embodied in a New Innovative Car”, oziroma »zasnova varnosti utelešena v novem inovativnem avtomobilu«.

Novi Scenic je kompaktni SUV z dolžino 4,5 metra, ki bo v prvi vrsti namenjen družinam. Renault trdi, da so veliko pozornosti namenili aerodinamiki, zato so v masko dodali lopute in oblikovali poseben spojler, potopne kljuke vrat ter posebni vzvratni ogledali.

Notranjost se medtem zgleduje po že videnih primerih, kot sta npr. Renault Megane E-Tech in Austral. Prtljažnik ima 545 litrov uporabne prostornine, kar je za 27 litrov manj kot pri predhodniku.

Na začetku življenjske dobe bo električni Scenic na voljo z dvema različnima pogonoma. Vstopni model bo imel 125 kW moči ter baterijo kapacitete 60 kWh, zmogljivejši pa 160 kW moči ter baterijo kapacitete 87 kWh.

Podatki o pričetku prodaje in cenah seveda še niso na voljo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here