Z vozilom Peugeot e-Expert bo Peugeot naredil še en korak na poti do elektrifikacije svojih modelov s ciljem, da bi do leta 2021 razpolagal s 100 % elektrificiranim izborom gospodarskih vozil. 

Na voljo bosta dve stopnji avtonomije (200 km in 300 km WLTP) in celovit izbor vozil: odločitev za elektriko po trditvah Peugeota ne pomeni, da se je treba odpovedati prednostim, ki so zaslužne za uspeh vozila Peugeot Expert. 

Če vzamemo v obzir ugotovitev, da večina poklicnih uporabnikov dnevno prevozi manj kot 300 kilometrov, je električna izvedenka Peugeot Expert potemtakem povsem logična odločitev. 

To logično odločitev pa podpira tudi dejstvo, da se dostop do mestnih središč vse bolj zaostruje in da je v nekatera mesta možno zapeljati izključno z vozilom na 100 % električni pogon.

Uporabniki bodo lahko izbirali med dvema kapacitetama akumulatorja: 

  • 50 kWh za 200 kilometrov avtonomije (WLTP), 
  • 75 kWh za 300 kilometrov avtonomije (WLTP).

Peugeot e-Expert sledi konceptu znamke Peugeot, po katerem za vožnjo z električnim pogonom ne potrebujemo povsem drugačnega vozila, zato ohranja mogočno stilsko zasnovo izvedenk z motorjem na notranje izgorevanje in ponuja isto uporabno prostornino za nakladanje.

Novi Peugeot e-Expert se bo pričel tržiti v drugi polovici leta 2020, ko se bo začelo nadaljevanje zgodovine modela Expert, ki je bil od lansiranja v letu 2016 do danes prodan v več kot 170.000 primerkih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here