Pri znamki, ki je vsem poznana po svoji paleti kompaktnih avtomobilov, so nedavno napovedali nekaj novega – model #1, ki je zdaj dočakal svojo premiero. Gre za električnega križanca, ki je hkrati tudi prvi Smartov model, odkar je ta v polovični lasti kitajskega podjetja Geely Motors. #1 torej zaznamuje vstop znamke v novo obdobje in nakazuje smernice za njeno prihodnost.

V ospredju je tehnologija, pomembno vlogo pri povezljivosti pa bo imela tudi aplikacija na pametnem telefonu.

Novinec meri 4,3 metra v dolžino in 1,8 metra v širino, kupce pa želi prepričati s svojim izgledom, tehnologijo in fleksibilnostjo.

Zunanjost začinijo bombončki kot so vrata brez okvirjev, potopne kljuke, »lebdeča« streha in 19-palčna platišča. V kabini bosta uporabnika razvajala 12,8-palčni info-zabavni zaslon na dotik in 9,2-palčna instrumentna plošča, ki bo vozniku v kombinaciji z 10-palčnim projekcijskim zaslonom nudila informacije o vožnji.

Novinca poganja elektromotor, ki je nameščen na zadnji osi in premore 200 kW (272 KM), z baterijo kapacitete 66 kWh pa naj bi z enim polnjenjem po standardu WLTP dosegal razdalje tudi do 440 kilometrov. Na polnilnici z izmeničnim tokom bo z močjo polnjenja 22 kW napolnjenost baterije prilezla z 10 na 80 % v približno treh urah, na hitri polnilnici (150 kW) pa je enak rezultat dosežen v pol ure.

Točnega prihoda modela #1 v avtomobilske salone še zaenkrat pri Smartu ne izdajajo, a ga lahko pričakujemo ob koncu letošnjega leta ali v prvi četrtini 2023.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here