Z zasneženo hitrostno preizkušnjo Predmeja (ali precej bolje rečeno brez nje) se je zaključil reli Vipavska dolina. Pričakovano ga je dobil Nikolay Gryazin, deseti na letošnjem WRC Monte Carlo, ki je na vrhunski način popestril konkurenco na naših cestah. Najhitrejši Slovenec v Vipavi je bil tudi letos Rok Turk, skupno četrti.

Jan Medved je s sovoznikom Izidorjem Šavljem kot domačin v Vipavski dolini upravičil svoje napovedi in v prvem delu relija vodil v svoji – drugi diviziji. Po petih hitrostnih preizkušnjah je bil z dirkalnikom kategorije Rally4 peti med vsemi slovenskimi dirkači, na posameznih hitrostnih preizkušnjah pa se je uvrščal med deseterico v absolutni konkurenci in enkrat dosegel tretji čas med Slovenci.

Toda sanje o odličnem rezultatu in zmagi v razredu so se razblinile na predzadnji hitrostni preizkušnji relija – na pregovorno drsečih Velikih Žabljah, kjer je zdrsnil s ceste.

“Končal sem klavrno! Imel sem dober ritem, držal sem vodstvo v razredu, nato pa sem storil majhno napako – bil nekoliko prehiter in zdrsnil s ceste. Žal mi je za ekipo, ki je odlično pripravila dirkalnik, sponzorje in seveda številne navijače. Navijači so mi seveda skušali poriniti dirkalnik nazaj na cestišče, a jim ni uspelo. Ogorčeni boji za sekunde se pač včasih namesto na stopničkah končajo ob cesti. Sedaj moram očistiti misli in se pripraviti na reli Velenje,” je ob odstopu povedal vidno razočaran Jan Medved.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here