Smart ni več zgolj pod okriljem avtomobilskega giganta Mercedes-Benz, temveč si ga ta polovično deli še s kitajskim podjetjem Geely Motors. Letos prihaja prvi skupni izdelek – Smart #1, ki ni malček, ampak trendovski SUV, s katerim znamka vstopa v novo obdobje.

Smart je svoj prvi model trgu predstavil leta 1997 in že takrat je veljal za posebneža, ki je na cesti na svoj način izstopal in tako skozi čas ostajal aktualen. Iz tega je izpeljano tudi novo ime #1, saj z lojtro označujemo aktualne ključne besede na družbenih omrežjih, hkrati pa zaznamujejo digitalno dobo, v katero se podaja Smart.

O novem modelu trenutno vemo, da bo popolnoma električen in se bo konkurenci postavil po robu predvsem na področju tehnologij. Pričakovana je tudi konkurenčna poraba električne energije, na področju aerodinamike so namreč inženirji dobro opravili svoje delo – količnik zračnega upora novinca znaša 0,29. Informacije o ostalih tehničnih podatkih in ceni sledijo, ko pri Smartu uradno razkrijejo novinca.

Za izgled novega Smarta je poskrbel Mercedesov oblikovalski oddelek, za tehnologijo pa kitrajski delež znamke – Geely Motors. Novinec je že prestal večino testov in bo na voljo tako na kitajskem kot tudi v Evropi, na cestah pa ga lahko pričakujemo še letos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here