Tudi britanski proizvajalec prestižnih avtomobilov se vse bolj nagiba k električni mobilnosti, korak v to smer pa bo predstavljal prihajajoči električni model Spectre. Rolls-Royceov novinec bo imel kot prvi na »nosu« nov emblem Spirit of Ecstasy, ki je po 111 letih dočakal prenovo.

Originalni emblem je zasnoval Charles Sykes leta 1911, po prenovi bo pa figura za slaba dva centimetra nižja (83,73 mm) in bo imela bolj športno držo – ni več tako zravnana in ima eno nogo naprej. V praksi to pomeni boljše rezultate na področju aerodinamike, nova figura bi torej naj pripomogla tudi k temu, da bo Spectre znamkin avtomobil z najmanj zračnega upora doslej (predvidoma 0,26).

Vsak Spirit of Ecstasy bo še vedno zaključila človeška roka, zato bo od figure do figure lahko prišlo do minimalnih odstopanj pri poliranju. Prenovljeno maskoto bomo lahko v prihodnosti ugledali na vseh novih modelih britanske znamke, trenutno aktualni modeli pa bodo do predstavitve Spectra še naprej koristili staro zasnovo emblema.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here