Električni naslednik najbolje prodajanega evropskega dostavnika je zasnovan čisto na novo. Najnovejši dodatek v paleti Ford Pro bo ključni element Fordove zaveze, da bo do leta 2035 dosegel ničelne emisije pri prodaji vseh Fordovih vozil v Evropi in ogljično nevtralnost na celotnem evropskem območju.

Električna arhitektura E-Transita Custom pomaga zagotoviti ciljni doseg do 380 km, hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC) in polno vlečno zmogljivost.

Med funkcijami je tudi tehnologija ProPower Onboard, ki bo omogočala ‘izvoz’ električne energije za orodje, luči in naprave na delovišču.

Proizvodnja povsem električnega modela E-Transit Custom se bo začela v drugi polovici leta 2023. Dodatne podrobnosti bodo objavljene septembra letos.

Vse različice Transita Custom bo izdeloval Ford Otosan – Fordovo skupno podjetje v Turčiji – v svojem obratu v mestu Kocaeli, kjer je sedež evropske proizvodnje Transita.

V začetku tega leta je Ford objavil, da se bodo do leta 2024 poleg dvotonskega E-Transita družini Transit pridružili še štirje novi električni modeli – dostavnika Transit Custom in Transit Courier ter vozili za prevoz oseb Tourneo Custom in Tourneo Courier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here