Od 8. maja slovenske stranke že lahko prednaročajo prihajajoči Volkswagnov električni model ID.3, ki bo predstavnik kompaktnega, “Golfovega” razreda. Pri slovenskem uvozniku pravijo, da so prejeli že več kot sto prednaročil.

ID.3 bo predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ko bodo razkrite tudi cene. Za zdaj je znano, da bo na voljo v treh baterijskih izvedbah s kapacitetami 45, 58 ali 77 kWh. Po standardu WLTP naj bi novinec z enim polnjenjem dosegel 330, 420, ali pa 550 kilometrov z enim polnjenjem skladno s kapaciteto baterije.

ID.3 stoji na novi MEB platformi, ki bo pri električnih vozilih nadomestila platformo MQB. Njena modularna zasnova omogoča masovno proizvodnjo električnih vozil in dostopnejše cene za kupce.

Kupci, ki so že prednaročili svoj avtomobil, bodo tudi prvi, ki ga bodo prejeli – predvidoma junija 2020. Za začetek bodo 1 leto (ali največ 2000 kWh) deležni brezplačnega polnjenja.

Medtem, ko so dozdajšnja prednaročila nezavezujoča, bodo pri Volkswagnu z zavezujočimi naročili pričeli v drugi polovici letošnjega septembra. Vmes bodo (potencialne) stranke deležne podrobnega obveščanja, javnost pa močne marketinške kampanje.

Še pred prihodom modela ID.3 bo Volkswagen že konec letošnjega leta predstavil prenovljeni model e-Up!, ki bo skoraj podvojil svoj doseg. Do konca leta 2020 sledi še električni SUV (zdaj ima delovno ime ID Crozz), do leta 2022 pa še dva popolnoma električna modela.

Volkswagen bo ob prodaji električnih vozil veliko pozornosti namenil tudi celostni storitvi vpeljave e-mobilnosti v (tudi slovenska) gospodinjstva. Zato so predstavili tudi povsem novo storitev/blagovno znamko “Moon”. Več o njej lahko preberete TUKAJ.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here