Proti Sloveniji prihajajo prvi primerki prve električne Toyote, ki so jo po novem sistemu poimenovali bZ4X. Ta srednje veliki električni športni terenec je namreč predstavnik nove Toyotine podznamke bZ (beyond zero), ki je posvečena električnim vozilom.

Gre za prvi model, ki je nastal na platformi eTNGA. Slednja omogoča integracijo baterijske enote v strukturo vozila, to pa omogoča povečano togost, nižje težišče in boljšo vozno dinamiko. eTNGA je v svojem bistvu modularna arhitektura, ki omogoča preprosto prilagoditev tudi za druga vozila različnih velikosti in vrst.

Na voljo bosta različici s sprednjim pogonom in pogonom na vsa štiri kolesa: Toyota obljublja, da bo bZ4X z opcijskim štirikolesnim pogonom omogočal najboljše terenske zmogljivosti v razredu električnih vozil.

Po tovarniških podatkih doseg različice s sprednjim pogonom znaša 516 km, različica s štirikolesnim pogonom AWD pa zmore 470 km.

bZ4X bo v Sloveniiji že julija, cene pa se po ceniku pričnejo pri 52.000 evrih. Štirikolesni pogon zahteva tri tisočake doplačila.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here