Reli Ina Delta v okolici Zagreba je izpolnil pričakovanja in se z visokimi temperaturami, tudi preko trideset kilometrov dolgimi hitrostnimi preizkušnjami in traso deloma speljano po tisti z dirke za svetovno prvenstvo, izkazal za več kot le zahtevnega. A najhitrejši je bil ponovno vodilni v najmočnejšem razredu slovenskega prvenstva – Rok Turk, zelo napeto pa je bilo tudi v najmočneje zastopani in izenačeni drugi diviziji.

Jan Medved in Izidor Šavelj sta tukaj skušala nadoknaditi izgubljene točke z zadnjega relija, ko ju je ustavila okvara dirkalnika. A na Hrvaškem so se vrnile težave s pregrevanjem motorja, ki so grozile, da ju bo tehnika prisilila v odstop. Jan je kljub vročini uspel ohraniti hladno glavo in iz dirkalnika iztisniti kar je bilo v danih razmerah mogoče, tudi ko so se težavam z motorjem pridružile še tiste z zavorami, ki so na zadnjem »brzincu« praktično odpovedale. To se je obrestovalo, saj je Jan Medved zaradi višjega koeficienta točkovanja tega dolgega relija in le polovice podeljenih točk na skrajšanem uvodnem reliju Vipavska dolina, po polovici sezone na drugem mestu v skupnem seštevku druge divizije.

»Po prvih dveh hitrostnih preizkušnjah sem skoraj obupal, nato pa se odločil, da vztrajam dokler bo tehnika delovala. Žal v takšnem stanju avtomobila seveda nisem mogel voziti na polno in tudi stres je bil zaradi pričakovanja možne dokončne odpovedi precej velik, a vztrajal sem, saj sem se zavedal pomembnosti točk za državno prvenstvo. Čeprav se je po težavah v Vipavi in Velenju že zdelo, da je prvenstvo izgubljeno, sem se sedaj na drugem mestu vrnil v igro. Zaostanek za vodilnim v moji diviziji je sicer velik, a do konca sezone so še štirje reliji. Poletni premor pa bo seveda potrebno izkoristiti tudi za odpravo teh težav,« je v cilju povedal Jan, razočaran ker ponovno ni mogel pokazati vsega kar zna, a obenem zadovoljen z rezultatom, ki ga je kljub temu izvlekel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here