Na vročem italijanskem asfaltu v okolici Benetk, je minuli konec tedna dirkal tudi Slovenec Jan Medved s sovoznikom Izidorjem Šavljem. Rally Citta di Scorze je bil izjemno izenačen, saj bilo po prvem delu prav vseh 14 dirkačev razreda R2B zvrščenih v eni minuti.

Medved je presenetil že z najboljšim časom shakedowna in vodil vse do predzadnje hitrostne preizkušnje, ko ga je drobna napaka stala zmage. Na koncu je na drugem 
mestu za zmagovalcem zaostal dve sekundi.

»Dirka je bila povsem na meji, z minimalnimi zaostanki in težko je bilo držati tempo z domačini, ki relativno kratke hitrostne preizkušnje poznajo praktično na pamet. V avtu je bilo peklensko vroče, na asfaltu pa orgomno peska – zato je bila vsaka najmanjša napaka v liniji vožnje brutalno kaznovana. Čeprav sem rally Citta di Scorze na začetku jemal predvsem kot test za nadaljevanje slovenskega državnega prvenstva, sem zelo vesel, da vidim, da se lahko kosam z Italijani na njihovem domačem asfaltu in sem celo hitrejši od njih. Grenak je priokus tistih dveh sekund, ki sta zmanjkali do zmage, a sem vesel rezultata. So pa te stopničke tudi velika spodbuda za naprej,« je v cilju povedal Jan Medved, ki sedaj (ob odpovedih slovenskih dirk) že načrtuje naskok na italijanski pokal dirkalnikov R2, ki vključuje še rallyja po Dolomitih in okoli jezera Como.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here