Miha Fabijan je pretekli vikend nastopil na zadnjih dveh dirkah prvenstva Twingo Eurocup v letošnji sezoni, ki sta potekali na legendarnem in izjemno hitrem italijanskem dirkališču Monza. Fabijan je povzel dogajanje vikenda, v katerem je v konkurenci 38 voznikov za začetek zabeležil svoj prvi “pole position”.

“Kljub najdaljši štartni vrsti v tem prvenstvu doslej sem uspel doseči svoj prvi najboljši štartni položaj v karieri. Prvo dirko, ki je potekala v soboto, sem tako začel povsem v ospredju, v uvodnem krogu pa sta me iz zavetrja prehitela dva tekmeca. Žal je na stezo že ob koncu prvega kroga zapeljal varnostni avtomobil, zaradi pozno popoldanskega štarta dirke pa je kmalu postalo pretemno in dirka se je brez dirkaškega nadaljevanja za varnostnim avtomobilom tudi zaključila. Dirko sem tako končal na tretjem mestu skupno ter drugem mestu za slovensko državno prvenstvo.”

“Drugo dirko sem štartal s četrtega štartnega mesta, saj je šest najbolje uvrščenih voznikov s prve dirke začelo v obrnjenem vrstnem redu. Na štartu sem prehitel dva tekmeca, ob koncu kroga še do takrat vodilnega in tako prevzel vodstvo. V naslednjem krogu brez zavetrja nisem mogel ubraniti napada ter izgubil tri mesta, ko je na stezo spet zapeljal varnostni avto. Ta se je umaknil krog pred koncem dirke, v napetem zaključku pa sem v zadnjem ovinku dirke prehitel tekmeca ter ponovno končal na stopničkah. Tako sem ponovno dosegel tretje mesto skupno ter drugo mesto za slovensko državno prvenstvo.”

Fabijan je za konec dodal, da so z ekipo s prikazano hitrosjo, rezultati in napredkom v letošnji sezoni zelo zadovoljni. Zato že pogledujejo proti novi sezoni, ki bo prinesla nove izzive.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here