Besedilo: PR – Jan Medved

Sinoči se je zaključil najmočnejši letošnji reli v državnem prvenstvu, ki je potekal v Novi Gorici in okolici. As serije WRC2 Nikolay Gryazin je upravičil vlogo favorita in zmagal, Boštjan Avbelj je bil po hudem boju z Rokom Turkom najhitrejši Slovenec, Rok pa je z Blanko Kacin že tretjič postal državni prvak.

V najbolj izenačenem razredu R2 aktualni svetovni mladinski prvak Denis Radstrom ni pustil presenečenja, čeprav je na koncu povratnik v ta razred in nekdanji državni prvak Aleks Humar uspešno držal tempo s hitrim Švedom in bil prepričljivo najhitrejši Slovenec.

Presenetil pa je Jan Medved, ne le z najboljšim časom na peti hitrostni preizkušnji po ulicah Nove Gorice, ko je ugnal vse tekmece v razredu in tudi nekaj bistveno zmogljivejših dirkalnikov razreda R5 (ter bil drugi najhitrejši Slovenec absolutno), ampak s celotno dirkaško predstavo.

V svoji krstni sezoni v tem razredu je po spremenjenih nastavitvah Peugeota 208R2 pokazal, da lahko dirka bistveno hitreje in konstantneje kot v prvem delu sezone. Kljub smoli s startno številko in posledično temo na eni od hitrostnih preizkušenj je reli s sovoznikom Lucijanom Vovkom med več kot sto posadkami končal na skupno 18. mestu in 6. v svojem razredu R2. Z mislimi pa je že pri nadaljevanju prvenstva na reliju Poreč.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here