Pred VN Singapurja 2019 se je to zadnjič zgodilo v Belgiji lani. Leclerc in Verstappen na stopničkah, Mercedes razočaral.

Leclerc neustavljiv v kvalifikacijah

Prvi del se je začel brez presenečenj, podobno je bilo tudi v drugem.

V zadnjem delu je najprej najhitrejši krog postavil Vettel. A on v svojem zadnjem poskusu ni mogel izboljšati kroga, kar pa je uspelo moštvenemu kolegu Leclercu. S časom 1:36,217 ga tudi Hamilton ni uspel premagati, se je pa Monačanu pridružil na prvi štartni vrsti.

Ricciardo, ki je bil v kvalifikacijah osmi, je bil diskvalificiran zaradi majhnega odstopanja pri komponenti motorja.

Prvenstvo v varčevanju gum

Vse do 20. kroga je bila dirka v ospredju dokaj nezanimiva, pozicije se niso spremenile, Leclerc pa je bil celo do 13 sekund počasnejši od kroga za pole position dan prej. V ozadju se je dogajalo več bitk, posebej Ricciardo je poskrbel za šov.

Kar se je med dirko mogoče zdelo prezgodaj, se je nato izkazalo za zelo pomembno – Vettel in Verstappen sta prva šla v bokse. Leclerc, ki je le krog kasneje šel po nove gume, se je pridružil za moštvenim kolegom.

Mercedes je reagiral nekaj krogov kasneje, kar pa se ni izkazalo za najboljšo odločitev. Giovinazzi je celo prevzel vodstvo, a se je Vettel hitro prebil mimo.

“Brez Mayländra v Singapurju ne gre”

Voznik varnostnega avta je v 35. krogu le moral na stezo po nesreči med Grosjeanom in Russellom (prvi odstop Wiliamsa letos!).

Po nočni mori Racing Pointa – Strollova preluknjana guma in okvara na Perezovem dirkalniku je znova moral Mercedes AMG GT R iti na stezo.

A to še ni bilo dovolj, Kvyat je znova uporabil svoje “moči Torpeda” in skušal prehiteti Raikkonena, ki pa dirkača Tora Rossa zgleda ni opazil.

Gume le zdržale

Vse te prekinitve so Sebastianu Vettlu pomagale, da je kljub zgodnjemu postanku ohranil prednost in prvič letos slavil na najvišji stopnički in že petič na eni najtežjih dirk sezone v Singapurju.

Vettel: “Začetek sezone je bil težek za nas, a zadnjih nekaj dirk smo se zares prebudili.”

Ferrari je zdaj na zaporednih 3 zmagah, daljši niz letos ima le Mercedes (8, Avstralija – Francija). Po VN Nemčije se je znova zgodilo, da na stopničkah ni bilo Hamiltona ali Bottasa.

Rezultati dirke. (Vir: F1)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here