S 1. majem 2021 je Renault Sport Cars, ki ima sedež v kraju Les Ulis jugozahodno od Pariza, postal Alpine Cars.

S tem je konec poglavja pri ljubiteljih športnega avtomobilizma zelo priljubljene znamke “RS”, obenem pa se poslavljajo tudi športni Renaulti na bencinski pogon, saj bo Alpine znamka izključno električnih (športnih) avtomobilov.

Ob tem si ne moremo kaj, da ne bi imeli mešanih občutkov. Električna vozila nas s svojo športnostjo doslej še nikakor niso prepričala.

»Cilj Alpine je, da postane prestižna športna znamka, avantgardna z inovacijami in tehnologijo,« je dejal Laurent Rossi, glavni izvršni direktor Alpine.

Strokovnjaki v Les Ulisu so se že lotili razvoja prihodnjih povsem električno gnanih serijskih modelov znamke Alpine in tehničnih razprav z ekipami dirkaškega oddelka Alpine Racing. Pravijo, da se bodo pri razvoju zanašali na strokovno znanje ekip, ki so do zdaj razvile ikonične modele, kot so R5 Turbo, Clio V6, Mégane R.S. Trophy in nova Alpine A110.

Ob razvijanju novih modelov znamke Alpine bodo te ekipe še naprej zagotavljale podporo dosedanjim kupcem znamke R.S. in prodajno-servisni mreži.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here