Proizvajalec Alpine, ki je nedavno prevzel tudi vlogo znamke Renault Sport, delno razkriva svoje ambicije za bližnjo prihodnost. Francoska znamka slovi po avtomobilih s športnim karakterjem in ta naj bi ostal tudi v modelih »nove dobe«. Do leta 2026 nameravajo iz tovarne v francoskem mestu Dieppe zapeljati trije novi modeli: križanec GT X-Over, kompaktni športnik in nova generacija Alpine A110.

Ob prvi obletnici načrta »Renaulution« sta Luca de Meo in Laurent Rossi, generalna direktorja Renaulta in Alpine razkrila prve podrobnosti o novem Alpininem električnem križancu – GT X-Over. Zaenkrat vemo, da bo nastajal v matični tovarni in bo izdelan na platformi CMF-EV, ki jo uporabljata tudi Nissan Ariya in bodoči električni Megane. Kot zanimivost, GT X-Over bo prvi izključno električni avtomobil izdelan v Normandiji.

Silhueta prihajajočega križanca GT X-Over

V poklon ustanovitelju znamke Alpine, se je po njem preimenovala tudi Renaultova tovarna zadolžena za proizvodnjo Alpinovih modelov, ki zdaj nosi naziv »Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé«. Novo ime časti zgodovino, a hkrati izkazuje resno sodelovanje med Alpinom in Renaultom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here